Werk je voor een stad/gemeente?

En zoek je een originele manier om je stad/gemeente op de kaart te zetten? Wil je je schoolgaande jongeren en toeristen de stad laten verkennen terwijl ze bijleren over de geschiedenis en de duurzaamheidsprojecten die er opgezet worden? Lees dan snel verder. 

Waarom ResourCity?

  • Wil je de scholen in je gemeente een leuke leertool geven die de leerlingen alles leert over chemie, technologie, duurzame ontwikkeling en de geschiedenis van je gemeente?

  • Wil je jongeren, maar ook andere bewoners en zelfs toeristen die je stad bezoeken laten zien hoeveel chemie, de diversiteit aan materialen en leuke historische weetjes in jouw stad/gemeente te vinden zijn?

  • Wil je jouw stad/gemeente op de kaart zetten met augmented reality?

Contacteer ons dan om van jouw stad/gemeente een ResourCity te maken!

Met deze app trekken we de filosofie van Mechelen Kinderstad door en zorgen we ervoor dat de kinderen die zijn opgegroeid met Rommy, als jongeren ook geprikkeld blijven. Want door het spelen van deze ludieke, interactieve en educatieve app gaan tieners meer op straat komen en Mechelen verkennen . Zo geeft stad Mechelen het signaal dat ze ook voor jongeren een plaats wil blijven bieden in het mooie Mechelen . De combinatie van fun, educatie en de tegemoetkoming aan de vraag  van de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat dit een topconcept is. Het verdient dan ook al de aandacht en inspanning om er een groot succes van te maken.

Abdrahman Labsir
Jeugdschepen van Mechelen

Als mensen zeggen dat iets ‘chemisch’ is, is dat vaak met een negatieve ondertoon. Terwijl álle stoffen rondom ons en hun interacties chemie zijn. Al die stoffen kunnen ook opnieuw een grondstof worden. ResourCity is de ideale manier om jongeren chemische kennis bij te brengen op een slimme en interactieve manier en dit met het oog op een duurzamer gebruik van grondstoffen.

Marina De Bie
Mechelse Schepen van Onderwijs, Duurzaamheid en Slimme stad

ResourCity verovert Oss

Philip Marynissen

Expert duurzaam materialenbeheer

ResourCity locaties