[home]

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is ResourCity?

De nieuwste augmented reality game app waarmee je al wandelend bijleert over chemie en technologie. En op een originele manier ontdekt welke materialen er in je stad of gemeente zijn.

Voor wie?

Download de app of laat je leerkracht wetenschappen ons de app ook in jouw school uitrollen. Fun verzekerd!

 

En geïnteresseerd in een leerinstrument dat jouw leerlingen heel erg zal aanspreken? Via ResourCity leren kinderen en jongeren chemie en thema's als circulaire economie en duurzame ontwikkeling op een heel originele manier kennen.

En zoek je een originele manier om je stad/gemeente op de kaart te zetten? Wil je je schoolgaande jongeren en toeristen de stad laten verkennen terwijl ze bijleren over de geschiedenis en de duurzaamheidsprojecten die er opgezet worden? Lees dan snel verder. 

Nieuws

Met ResourCity in leuven op zoek naar chemische elementen op verrassende plekken

Leuven, 21 april 2021 – Elke stad is een ‘urban mine’ en verbergt een schat aan chemische elementen. Een van de weinige voordelen van deze Corona-pandemie is dat wandelen opnieuw erg populair is, en maar goed ook.

Speel ResourCity nu ook in Herentals

Na Mol, Antwerpen, Mechelen en het Nederlandse Oss kan jong en oud nu ook in Herentals via het spel ResourCity met de smartphone chemische elementen zoeken.

Philip Marynissen en ResourCity krijgen Onderscheiding Wetenschapscommunicatie 2019

De laureaten van de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie 2019 zijn op 19 september bekend gemaakt.

ResourCity onthult chemische elementen in Mechelen

Op 22 mei 2019 zijn tientallen zeer enthousiaste jongeren in de Mechelse binnenstad op zoek gegaan naar chemische elementen.

ResourCity succesvol gelanceerd in het Nederlandse Oss

Op 15 april lanceerde de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) de ResourCity-app van VITO in Oss. Oss kreeg als life-sciences hub de primeur, waardoor er vanaf nu volop in augmented reality op chemische elementen kan worden gejaagd.

Waarom ResourCity?

  • Een gratis augmented reality spel, zoals Pokemon Go

  • Een educatieve tool rond chemie, technologie en duurzame ontwikkeling

  • Een originele online stadsgids zoals je er nog geen gezien hebt

Met deze app trekken we de filosofie van Mechelen Kinderstad door en zorgen we ervoor dat de kinderen die zijn opgegroeid met Rommy, als jongeren ook geprikkeld blijven. Want door het spelen van deze ludieke, interactieve en educatieve app gaan tieners meer op straat komen en Mechelen verkennen . Zo geeft stad Mechelen het signaal dat ze ook voor jongeren een plaats wil blijven bieden in het mooie Mechelen . De combinatie van fun, educatie en de tegemoetkoming aan de vraag  van de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat dit een topconcept is. Het verdient dan ook al de aandacht en inspanning om er een groot succes van te maken.

Abdrahman Labsir
Jeugdschepen van Mechelen

Als mensen zeggen dat iets ‘chemisch’ is, is dat vaak met een negatieve ondertoon. Terwijl álle stoffen rondom ons en hun interacties chemie zijn. Al die stoffen kunnen ook opnieuw een grondstof worden. ResourCity is de ideale manier om jongeren chemische kennis bij te brengen op een slimme en interactieve manier en dit met het oog op een duurzamer gebruik van grondstoffen.

Marina De Bie
Mechelse Schepen van Onderwijs, Duurzaamheid en Slimme stad

Wereldwijd staan we voor de uitdaging om de groeiende vraag naar grondstoffen te beantwoorden. Grondstoffen vind je vaak in ondergrondse mijnen. Maar die zijn niet onuitputtelijk. Met ResourCity willen we jongeren leren hoe we materialen die steeds minder beschikbaar zijn op een duurzame manier kunnen ontginnen en (her)gebruiken. Zo krijg je inzicht in de overgang van een lineaire naar een circulaire economie.

Philip Marynissen
Expert duurzaam materialenbeheer

Wil je meer weten?

Philip Marynissen

Expert duurzaam materialenbeheer

VITO circular economy games

Risk&Race