themes/custom/calibr8_subtheme/favicon.ico

Home

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is ResourCity?

Een interactief spel waarmee je chemische elementen vangt. De app neemt je op een originele manier mee langs bekende en minder bekende plekken in je stad of gemeente. Je ontdekt dat het er vol zit met chemische elementen. Dat kan zuurstof zijn of goud, koper of kobalt. Al die materialen worden zichtbaar dankzij augmented reality technologie. 

Voor wie?

En zoek je een nieuw leerinstrument om je lessen chemie interactiever te maken? Dat bovendien gratis is. Dan is de augmented reality app ResourCity iets voor jou. Het is een origineel spel dat een optimale kennisoverdracht garandeert.

En zoek je een originele manier om jullie duurzaamheidsactiviteiten in de kijker te zetten? Om klanten, personeel, nieuwe werknemers en buurtbewoners mee te nemen in het innovatieverhaal dat jullie uitdragen? 

En zoek je een originele manier om je stad of gemeente op de kaart te zetten op het vlak van duurzaamheid en circulariteit? Wil je de schoolgaande jongeren en toeristen de stad laten verkennen terwijl ze bijleren over de geschiedenis en de duurzaamheidsprojecten die er opgezet worden? Lees dan verder.

ResourCity is Pokémon Go, maar dan met chemie. Lees snel verder en laat je leerkracht wetenschappen ons de augmented reality app ook in jouw school uitrollen. Fun verzekerd!

Hoe werkt ResourCity?

Hoe belangrijker of schaarser een grondstof in de echte wereld, hoe moeilijker je ze zal vinden. Voor elk element ontvang je punten. Hoe meer punten, hoe sneller je stijgt in levels. Elk element levert bovendien een interessant weetje op.  ResourCity is bedoeld voor leerlingen, leerkrachten, steden en gemeenten en bedrijven.

Werkt ResourCity op mijn smartphone?

Android: via deze link kan je een lijst terugvinden van toestellen die de AR-mogelijkheden van ResourCity ondersteunen.

iOS: via deze link kan je een lijst terugvinden van iPhones en iPads die de AR-mogelijkheden van ResourCity ondersteunen.

Nieuws

ResourCity vanaf 16 maart beschikbaar in Hasselt

Samen met Flanders Technology & Innovation wordt op 16 maart ook ResourCity uitgerold in Hasselt.

Speel ResourCity op het Nerdlandfestival

Gebeten door wetenschap en technologie? Dan moet je op 3, 4 en 5 juni op Domein Puyenbroeck in Wachtebeke zijn voor het Nerdlandfestival. Uiteraard kan ResourCity daar niet ontbreken. 

Met ResourCity in leuven op zoek naar chemische elementen op verrassende plekken

Leuven, 21 april 2021 – Elke stad is een ‘urban mine’ en verbergt een schat aan chemische elementen. Een van de weinige voordelen van deze Corona-pandemie is dat wandelen opnieuw erg populair is, en maar goed ook.

Speel ResourCity nu ook in Herentals

Na Mol, Antwerpen, Mechelen en het Nederlandse Oss kan jong en oud nu ook in Herentals via het spel ResourCity met de smartphone chemische elementen zoeken.

Philip Marynissen en ResourCity krijgen Onderscheiding Wetenschapscommunicatie 2019

De laureaten van de Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie 2019 zijn op 19 september bekend gemaakt.

ResourCity onthult chemische elementen in Mechelen

Op 22 mei 2019 zijn tientallen zeer enthousiaste jongeren in de Mechelse binnenstad op zoek gegaan naar chemische elementen.

ResourCity succesvol gelanceerd in het Nederlandse Oss

Op 15 april lanceerde de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) de ResourCity-app van VITO in Oss. Oss kreeg als life-sciences hub de primeur, waardoor er vanaf nu volop in augmented reality op chemische elementen kan worden gejaagd.

Wil je meer weten over het ResourCity stadsspel?

Philip Marynissen

Expert duurzaam materialenbeheer

Met de steun van